Časopis „MALAC RADOZNALAC“ je namenjen deci od 4-6 godina. Svojim sadržajem privlači decu, budi njihovu maštu, kreativnost i podstiče ih na rad. U časopisu možete naći mnoštvo zanimljivih i šaljivih priča i pesama, rešavati razne zadatke kao što su lavirint, razlike, matematički zadaci, pronađi, oboj, docrtaj… Posebno bi izdvojili zanimljivosti o životinjama. U sredini časopisa nalazi se rubrika „uradi sam“ koja daje mogućnost da deca sama naprave zanimljive i lepe stvari. Na kraju časopisa nalazi se još jedna rubrika koja deci privlači najveću pažnju, a to je kviz koji deci pored zabave pruža mogućnost da provere svoje znanje, a svakog meseca objavljujemo i radove koje nam pošaljete.

Časopis ima svoje stalne rubrike koje su klasifikovane po razvojnim mogućnostima deteta. Časopis je podeljen na tri dela i svaki od njih odgovara deci određenog uzrasta. Ne postoji jasna granica izmedju delova iz razloga što su razvojne mogućnosti dece istog uzrasta individualne. Na samom početku časopisa nalaze se zadaci, pesme i priče koji su lakši, jednostavniji i prilagođeni su deci uzrasta od četiri godine. Ovaj deo je usmeren na razvoj percepcije, prostornih odnosa, poznavanja sebe i okoline. Zadaci su lakši, priče jednostavnije, kako bi ih deca uz manji napor mogla razumeti i rešiti.

Kako odmičemo od početka zadaci bivaju postepeno sve složeniji kao i priče i pesme. Srednji deo časopisa prati razvojne mogućnosti naših malaca petogodišnjaka.

Nakon ovog dela dolazi deo za najstarije malce. U ovom delu zadaci su nešto teži, i bogati su vežbama grafomotorike. Usmereni su na razvoj logičkog mišljenja i zaključivanja.