Часопис „МАЛАЦ РАДОЗНАЛАЦ“ је намењен деци од 4-6 година. Својим садржајем привлачи децу, буди њихову машту, креативност и подстиче их на рад. У часопису можете наћи мноштво занимљивих и шаљивих прича и песама, решавати разне задатке као што су лавиринт, разлике, математички задаци, пронађи, обој, доцртај… Посебно би издвојили занимљивости о животињама. У средини часописа налази се рубрика „уради сам“ која даје могућност да деца сама направе занимљиве и лепе ствари. На крају часописа налази се још једна рубрика која деци привлачи највећу пажњу, а то је квиз који деци поред забаве пружа могућност да провере своје знање, а сваког месеца објављујемо и радове које нам пошаљете.

Часопис има своје сталне рубрике које су класификоване по развојним могућностима детета. Часопис је подељен на три дела и сваки од њих одговара деци одређеног узраста. Не постоји јасна граница измедју делова из разлога што су развојне могућности деце истог узраста индивидуалне. На самом почетку часописа налазе се задаци, песме и приче који су лакши, једноставнији и прилагођени су деци узраста од четири године. Овај део је усмерен на развој перцепције, просторних односа, познавања себе и околине. Задаци су лакши, приче једноставније, како би их деца уз мањи напор могла разумети и решити.

Како одмичемо од почетка задаци бивају постепено све сложенији као и приче и песме. Средњи део часописа прати развојне могућности наших малаца петогодишњака.

Након овог дела долази део за најстарије малце. У овом делу задаци су нешто тежи, и богати су вежбама графомоторике. Усмерени су на развој логичког мишљења и закључивања.